De toepassingen van neodymium magneten

  • Karel
  • Geen reacties

Neodymium magneten en magneettape, twee topproducten die heel erg veel toepassingen hebben. Een hoge trekkracht zorgt ervoor dat het zowel voor bedrijven als particulieren zeer handig is. Zo worden neodymium magneten bijvoorbeeld gebruikt in de standbouw, en kan magneettape zeer handig zijn om thuis attributen op te hangen. Maar wat zijn eigenlijk de toepassingen van neodymium magneten? En waarom is magneettape zo handig? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vragen. 

Toepassingen van neodymium magneten

Van alle soorten sterke magneten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn neodymium magneten veruit het sterkst. Neodymium is een zeldzaam aardmetaal, en de magnetische eigenschappen ervan zijn veel sterker dan die van andere bekende metalen zoals ijzer en kobalt. Dit komt doordat de eigenschappen van neodymium uniek zijn; de elektronen om het kerngebied bevinden zich in verschillende lagen die elkaar via hun spinnetjes magnetisatie doorgeven. Een neodymium magneet heeft een zeer hoge trekkracht. Ze worden onder andere veel gebruikt in modelbouw, interieur- en standbouw, verpakkingen, verlichting industrie, meubelindustrie, kantoor, magazijn en scheepsbouw. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor thuisgebruik. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het ophangen van gereedschap in de schuur. De toepassingen van neodymium magneten zijn oneindig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen gebruik maken van de supermagneten. 

Eenvoudig materialen aan elkaar bevestigen

Magneettape is een soort tape die wordt gebruikt om materialen aan elkaar te bevestigen. Het heeft een laagje magnetisch materiaal dat aan de ene kant van de tape is aangebracht. Het wordt veel gebruikt om magnetische objecten vast te maken aan andere objecten, zoals whiteboards en koelkasten. Als je op zoek bent naar een manier om iets aan de muur te hangen, is magneettape een goede keuze. Magneettape is sterk en kan worden gebruikt voor zowel lichte als zware objecten. Het is ook makkelijk te verwijderen, dus je kunt het gemakkelijk verplaatsen of vervangen wanneer nodig.

Waar kun je neodymium magneten en magneettape kopen?

Magneettape of neodymium magneten kopen? Neodymium magneten en magneettape koop je eenvoudig en snel bij SAV-Webshop. SAV-Webshop is al sinds 1984 de specialist op het gebied van magneten en magneettape.  De vakkundige medewerkers van SAV-Webshop staan altijd klaar om alle vragen te beantwoorden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen genieten van de voordelen die magneettape en neodymium magneten van SAV-Webshop met zich meebrengen. Naast neodymium magneten en magneettape heeft SAV-Webshop ook potmagneten, magneetbanden en vismageneten verkrijgbaar. SAV-Webshop levert direct uit voorraad zodat je kunt profiteren van een snelle levering. 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.