Een USB-C adapter aanschaffen

  • Karel
  • Geen reacties

Als je een USB-C adapter hebt, dan kun je deze gebruiken om een USB-signaal om te zetten naar een ander signaal op je laptop of Macbook. Tegenwoordig worden dit soort adapters veel gebruikt, de nieuwste laptops hebben vaak niet meer alle poorten. Er zijn verschillende adapters verkrijgbaar. Sommige adapters hebben meerdere poorten, zodat je deze kunt gebruiken voor meerdere snoertjes. Heb je een MacBook Air? Koop dan een USB-C adapter met meerdere poorten. Zo kun je jouw MacBook opladen, je telefoon opladen via het snoertje, en je scherm projecteren op de televisie via de HDMI. Voor je een USB-C adapter gaat kopen, moet je wel weten welke geschikt is voor jouw laptop. Je kunt altijd contact opnemen met een webshop of met een medewerker in een winkel.

Bij welke apparaten gebruik je een USB-C adapter?

Zoals hierboven al genoemd is, gebruik je een USB-C adapter voor een laptop of Macbook. Toch moet je opletten welke laptop je precies hebt. Als het namelijk een te oude versie is, heb je kans dat er geen poort in zit voor zo’n adapter. Op onderstaande laptops kun je een USB-C adapter gebruiken:

  • Ipad Pro 11-inch en 12.9 inch
  • MacBook 12-inch vanaf 2016
  • MacBook Pro 13-inch en 15-inch vanaf 2016
  • MacBook Air 13-inch vanaf 2018
  • Alle laptops en tablets met een USB-C poort

Verschillende soorten USB-C adapters

Ook moet je erop letten welke adapter je koopt. Ze hebben namelijk allemaal een andere werking en hebben andere doeleinden. Gebruik je een USB naar een VGA-adapter? Dan kun je een digitaal videosignaal omzetten naar een analoog signaal. Gebruik je een USB-C naar een HDMI-adapter? Dan kun je bijvoorbeeld het scherm van je MacBook of een andere laptop dat geen HDMI-aansluiting heeft, laten zien op je televisie. Hierdoor kan je bijvoorbeeld YouTube bekijken op een televisie die deze optie niet standaard op de tv heeft.

USB-C adapter online bestellen

Kijk van tevoren dus goed welke adapter jij nodig hebt. Bestel je een adapter online? Lees dan goed de beschrijving door. Ga je naar een winkel voor de aanschaf van een adapter? Vraag dan om hulp aan het personeel. Je kunt ook je laptop meenemen zodat je kunt kijken welke kabel geschikt is voor jouw laptop. Let daarbij ook op de prijs van de adapter, want goedkoop is duurkoop. Als laatste kun je een paar adapters met elkaar vergelijken de reviews naast elkaar leggen. Uiteindelijk zul je dan de beste adapter aanschaffen!

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.