Je hond op de juiste manier trainen

  • Karel
  • Geen reacties

Wanneer jij een hond hebt dan is een hond verplicht jouw opdrachten op te volgen. Jij bent namelijk het baasje en niet andersom. Als jij je hond niet traint of op de verkeerde manier traint dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Je wilt namelijk dat een hond ten alle tijden goed naar je luistert. Hier kan je meer lezen over het trainen van je hond. 

 

Train regelmatig verschillende commando’s 

Als jij wilt dat een hond luistert naar verschillende commando’s en dit ook doet, dan is het belangrijk dat je dit op een speelse manier traint. Een puppie is namelijk net een kind en daar werkt het ook op een speelse manier. Je kan ook enkele commando’s voordoen en de hond daarbij helpen. De hond zal eerst niet begrijpen wat jij aan het doen bent, maar als jij er een beloning tegenover stelt dan is de kans groot dat de hond denkt dat als hij goed naar de commando luistert en deze ook uitvoert, dat de hond een beloning krijgt. Er zijn speciale beloningskoekjes die hier goed voor helpen. Haal ook een hondenmand in huis en begin met de basis commando’s. 

 

Je hond laten trainen door een specialist

Een hond op de juiste manier trainen kan heel moeilijk zijn. Ook is het enorm frustrerend als dit niet lukt zoals je dat wilt. Je kan er dan ook voor kiezen om met je hond of puppie op training te gaan. Je hond leert dan gelijk allemaal verschillende commando’s en ook oefeningen. Ook onderhoud je hond sociale contacten omdat deze trainingen vaak in groepsverband gegeven worden. De kans dat je hond niet met andere honden om kan gaan is stukken kleiner als je de hond op training zet. Voor honden die bijten of agressief zijn is er een speciale training die niet in groepsverband gegeven word. Zo krijgt een hond de rust en alle aandacht om van die agressiviteit af te komen. 

 

Gebruik nooit agressie tegen honden

Het is belangrijk dat je nooit agressie gebruikt voor het leren van commando’s. Als jij een hond slaat of schopt omdat hij of zij niet luistert, dan moet jij je echt even achter je oren krabben. Honden kunnen hierdoor erg verdrietig worden omdat ze mishandeld worden door hun baasje. Ook is het mogelijk dat honden hierdoor zeer agressief worden en andere honden en mensen gaan aanvallen. Vroeger werden er schokbanden gebruikt om slechte gewoontes van een hond af te leren. Als een hond niet luisterde dan werd er eerst een hoge frequentie afgespeeld zodat de hond daarvan bang werd. Als dat niet hielp, dan was het laatste middel een stroomschok geven. Gelukkig is dit enkele jaren geleden verboden geworden in Nederland. Gebruik je dit toch dan mishandel jij je hond en is er een kans aanwezig dat jij je hond kwijtraakt. 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.