Soorten hout voor schuttingen

  • Karel
  • Geen reacties

Bij het kiezen van een schutting heb je keuze uit veel verschillende soorten hout. We onderscheiden bij dit hout vaak zachthout van hardhout. Maar wat valt er precies onder zachthout en wat valt er onder hardhout? En welk van deze houtsoorten wordt het vaakste gebruikt bij schuttingen? Daar vertellen we je graag meer over.

Waarom een schutting?

Voordat we beginnen aan de verschillende soorten hout van schuttingen willen we nog even benadrukken waarom een schutting handig is. Een schutting biedt natuurlijk privacy, maar ook veiligheid. Vreemden kunnen namelijk niet zomaar in je tuin lopen en voor inbrekers is het moeilijker om het huis te bereiken. Daarnaast bescherm je ook je huisdieren, want met schuttingen kunnen ze niet zomaar weglopen!

Zachthout schuttingen

De meest voorkomende soort hout voor schuttingen is zachthout. Het is vaak betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden. Hout wat onder zachthout valt is bijvoorbeeld Grenen. Dit hout is lichtbruin en over de jaren heen kan het verkleuren naar geelbruin of roodbruin. Wanneer Grenen hout onbehandeld is kan het een aantal jaren meegaan, maar wanneer het geïmpregneerd is kan het wel 15 jaar of langer mee gaan. Ook Vuren hout valt onder zachthout. Vuren heeft een licht geelbruine kleur, die over de jaren heen donkerder kan worden. Na het impregneren van dit hout kan de schutting een groenere kleur krijgen. Deze kleur trekt na verloop van tijd wel weer weg. Een andere populaire houtsoort is Douglas hout. Dit hout heeft een warme kleur die na verloop van tijd wat kan vergrijzen. Er zijn dus veel soorten zachthout schuttingen te vinden en je kunt de website van nobelhout.nl eens bekijken om je verder te laten informeren over schuttinghout!

Hardhout schuttingen

Zoals we hebben gezegd zijn er dus ook hardhout schuttingen. Dit hout is vooral afkomstig uit tropische regenwouden. Het is namelijk vooral afkomstig van loofbomen. Het hardhout gaat over het algemeen langer mee dan het zachthout. Je hoeft er dus niet veel onderhoud aan te verrichten en dat is fijn als je daar niet zo handig in bent. Ook is de kleur vaak mooi en natuurlijk en past het perfect in een tuin. Wel kan een hardhout schutting duurder uitvallen dan een zachthout schutting en daarom kiezen veel mensen voor een zachthout schutting. Je kunt dus voor jezelf nalopen wat je wensen zijn voor de schutting en hoeveel onderhoud je bereid bent te doen aan de schutting en dat is atlijd fijn om te weten.

 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.