Voordelen van papieren tasjes

  • Karel
  • Geen reacties

Tegenwoordig wordt er steeds meer voor papieren tasjes gekozen. Plastic tasjes worden uitgebannen, want dit is niet duurzaam, niet biologisch afbreekbaar en ze worden gemaakt van fossiele brandstoffen. Hierdoor ontstaat er erg veel vervuiling. Maar waarom kies je dan voor papieren tasjes? Waarom gebruik je papieren tasjes? Naast papier zijn er ook andere soorten tasjes die gebruikt worden, welke verschillende soorten zijn er? Je lees het in dit artikel.

Waarom kies je voor papieren tasjes?

Er zitten verschillende voordelen vast aan het gebruik van papieren tasjes. Papier beperkt de uitstoot van kooldioxide. Het is biologisch afbreekbaar. Als je papier dus buiten laat vallen, dan verdwijnt dit volledig zonder enige vorm van giftig residu achter te laten. Het wordt dan meststof. De impact op het ecosysteem is daardoor minimaal. Papieren zakken zijn na het winkelen herbruikbaar, dat scheelt je nieuwe papieren tasjes kopen. Ook wordt er veel voor papier gekozen, omdat het sterk materiaal is. De kwaliteit is goed van de tasjes, waardoor ze een langere levensduur hebben. Het papier is niet duur en hierdoor erg aantrekkelijk voor bedrijven om te gebruiken.

Waarom gebruik je papieren tasjes?

Papieren tasjes zijn ideaal om te gebruiken om producten feestelijk in te verpakken. Webshops of winkels gebruiken dit vaak. Het is dan een feestje voor klanten om hun producten uit te pakken en de kans wordt vergroot dat ze nog een keer terugkomen, want wie wordt er nu niet blij van cadeautjes uit te pakken? Daarnaast worden papieren tasjes ook wel gebruikt om groente of fruit in te doen. Ze zijn namelijk luchtdoorlatend, het materiaal is sterk en duurzaam. Papieren tasjes zijn gemakkelijk om te laten bedrukken. Ze worden daarom door veel winkels of supermarkten gebruikt.   

Verschillende soorten tasjes

Er zijn meerdere tasjes die je kunt gebruiken in plaats van papieren tasjes. Plastic tasjes werden vaak gebruikt om bijvoorbeeld boodschappen in te doen. Deze plastic tasjes werden ook uitgedeeld als je kleding kocht in een winkel. Plastic is alleen niet goed voor het milieu, daarom wordt papier meer gebruikt. In plaats van papier of plastic kan je ook katoenen tasjes gebruiken. Katoen heeft een gladde en verfijnde textuur. Deze tasjes worden ook gebruikt als draagtassen of als geschenktasjes. Ook non woven wordt tegenwoordig vaak gekozen als stof voor een draagtas. Dit is lichte, duurzame, sterke en herbruikbare stof. Het voordeel is dat deze stof makkelijk afneembaar is.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.