Waarom je als bedrijf ook wilt nadenken over de verpakking van je producten

  • Karel
  • Geen reacties

Als ondernemer weet je dat de eerste indruk belangrijk is. Wanneer potentiële klanten jouw producten voor het eerst zien, wil je natuurlijk dat ze onder de indruk zijn – en de verpakking speelt daarin een grote rol. Zeker als online retailer wil je dat de klant al een bepaalde beleving ervaart van jouw merk en product bij het ontvangen van hun bestelling. En dat begint al bij het openen van de verpakking waar het product in verstuurd is. Dat geldt niet alleen voor gekochte producten, maar ook voor geschenken die u bijvoorbeeld aan uw klanten tijdens de kerstperiode opstuurt als kleinigheidje. Daarom is investeren in hoogwaardige geschenkverpakking een slimme zet voor elk bedrijf, groot of klein. Dit is wat je moet weten over de voordelen van geschenkverpakkingen.

Het belang van geschenkverpakkingen

Geschenkverpakkingen worden vaak over het hoofd gezien als een noodzakelijk onderdeel van het geven van een cadeau, maar het is eigenlijk een ongelooflijk belangrijk element. Een goede geschenkverpakking kan een geweldige indruk maken op de ontvanger en bijdragen aan de algehele ervaring van het ontvangen van een geschenk. Als ondernemer loont het om te investeren in hoogwaardige geschenkverpakkingen om uw producten een extra boost in uitstraling te geven. Het kan hierbij goed zijn om u echt in te leven in de ontvanger en u voor te stellen hoe het is om het ingepakte geschenk te ontvangen en uit te pakken.

Werken met influencers

Veel bedrijven werken tegenwoordig met influencers om hun producten meer kenbaar te maken op social media platformen, waarvan Instagram het grootste platform is. Als je als bedrijf besluit om een gratis product te sturen naar een influencer, dan is het belangrijk dat de verpakking van het product ook tot in de puntjes klopt. Met een mooie geschenkverpakking en een persoonlijk handgeschreven kaartje aan de ontvanger maak je een goede indruk, en is de kans groot dat de influencer extra hun best zal doen om een mooie post over jouw merk en product op hun social media kanalen te plaatsen, omdat ze oprecht enthousiast zijn over jouw bedrijf.

Verschillende soorten verpakkingsmaterialen

Er zijn veel verschillende soorten geschenkverpakkingen om uit te kiezen, waardoor je zeker weet dat je iets zult vinden wat aansluit bij de uitstraling van jouw bedrijf. Naast verschillende soorten en maten dozen, vind je ook ander verpakkingsmateriaal, zoals kraftpapier. Dit is heel stevig bruin inpakpapier waarmee je de producten en geschenken die je verstuurd goed beschermt kunt inpakken. Dit is natuurlijk ook van groot belang bij het versturen van fragiele producten, waarvan je wilt dat deze heelhuids op de plaats van bestemming aan komen.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.